Ekoplaza vervangt magazijnen door gemechaniseerd dc

Biologische groothandel Udea start in juni met de bouw van een nieuw gemechaniseerd distributiecentrum in Veghel. Van daaruit worden zowel de supermarkten van Ekoplaza bevoorraad als bestellingen van klanten verwerkt.

Udea heeft nu nog twee distributiecentra, omdat de vers- en droogwaren apart zijn ondergebracht. Die worden vanaf volgend jaar gecentreerd op de nieuwe locatie op het Foodpark Veghel. Het nieuwe distributiecentrum zorgt volgens Udea voor verbeterde prestaties en kan de service aan klanten optimaliseren. 

In het nieuwe dc komt onder meer een ‘goederen naar de man’-systeem. Dat bestaat uit verschillende temperatuurzones, werkt ruimtebesparend en kan naar eigen zeggen meegroeien met de expansie die Udea de komende jaren verwacht. Daarnaast moet het systeem ervoor zorgen dat meer omzet per vierkante meter kan worden gerealiseerd en de footprint kan worden beperkt. Verder worden in het nieuwe dc worden onder meer robots ingezet voor orderpicking, met name voor verzorgings- en cosmeticaproducten. 

Udea werkt voor het gemechaniseerde dc samen met het Veghelse Vanderlande. “Het is voor ons een logische keuze, omdat zij passen in onze visie om het omnichannel dc zo duurzaam en efficiënt mogelijk in te richten”, aldus algemeen directeur Erik Does.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!