Bol.com ziet ook kansen binnen Delhaize

Bol.com ziet ook kansen binnen Delhaize

Bol.com kijkt naar de mogelijkheden om producten aan te bieden via het Belgische zusterbedrijf Delhaize. Daarvoor denkt de etailer aan afhaalpunten in de supermarkt, waar klanten hun bestelling kunnen afhalen en terugsturen. Dat zegt algemeen directeur Huub Vermeulen tegenover Gondola.

Bol.com werkt op vergelijkbare manier al samen met Albert Heijn. “Het ligt voor de hand om dat ook via de Belgische supermarkt te gaan doen”, zegt Vermeulen. Hij wijst erop dat er al met een ‘onthaalbalie’ is geëxperimenteerd in Nederland. “Maar we bekijken nog hoe we in die richting verder kunnen gaan.”

Als snel na de overname van bol.com in 2012 door het toenmalige Ahold, werden de supermarkten van Albert Heijn als afhaalpunt ingezet. Het retailconcern fuseerde twee jaar terug met Delhaize. Wanneer bol.com afhaalpunten binnen de Belgische supermarkten opent, is nog onduidelijk. Dat heeft volgens Vermeulen ‘te maken met het afstemmen van systemen en onderlinge prioriteiten’. “Op dit moment is het nog niet concreet”, aldus de topman.

Bol.com wil verder meer Belgische verkopers strikken voor zijn platform. Van de twintigduizend handelaars die nu op bol.com actief zijn, komt tien procent uit Vlaanderen. De omzet komt voor twintig procent van onze zuiderburen, stelt Vermeulen. “Er is dus nog heel wat marge om dat uit te breiden.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends