Snelgroeiend Hunkemöller is weer winstgevend

Snelgroeiend Hunkemöller is weer winstgevend

Hunkemöller was het afgelopen boekjaar goed voor 452,4 miljoen euro omzet. Dat is een groei van 13,5 procent ten opzichte van een jaar eerder, zo blijkt uit de jaarrekening van de lingerieketen.

Hunkemöller haalt de meeste omzet uit Duitsland, waar vorig jaar nipt de grens van tweehonderd miljoen euro is gepasseerd. De retailer telde vorig jaar wereldwijd 92 winkelopeningen en dertig sluitingen, waardoor het totale winkelbestand groeide naar 837. De ambitie is om in vier tot vijf jaar door te groeien naar zestienhonderd vestigingen.

De Nederlandse retailer kocht vorig jaar 62 van de 66 franchisewinkels in eigen land terug. Daarvoor werd in totaal 20,5 miljoen euro neergelegd. Verder is in april 2017 een bedrag van 149,2 miljoen euro uitbetaald aan eigenaar Carlyle. Daarbij gaat het om een agioreserve: de investeringsmaatschappij kreeg een deel van de waarde uitgekeerd die sinds de overname in 2016 is gecreëerd.

Onder de streep hield Hunkemöller een bedrag van 8,3 miljoen euro over, tegenover een verlies van 3,6 miljoen euro vorig jaar. Topman Philip Mountford zei eerder al liever naar de ebitda dan het nettoresultaat te kijken, omdat Hunkemöller in kort tijdbestek zijn schulden aan de eigenaar moet terugbetalen. De aangepaste ebitda van Hunkemöller kwam uit op 72,6 miljoen euro, tegenover 62,2 miljoen een jaar eerder.

Lees op RetailTrends meer over het succesverhaal van Hunkemöller.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends