McDonald's zet laadpalen bij alle McDrives

McDonald's zet laadpalen bij alle McDrives

McDonald’s plaatst binnenkort snellaadpalen op alle locaties in Nederland met een McDrive. De fastfoodketen is daarvoor een samenwerking aangegaan met energieleverancier Nuon. De eerste paal wordt eind 2018 geplaatst.

Binnen drie jaar moeten 169 van de 245 McDonald’s-filialen voorzien zijn van een laadpaal. Iedere paal bevat twee laadpunten met de mogelijkheid om auto’s binnen een half uur op te laden. Nuon neemt de levering van de elektriciteit voor zijn rekening. De stroom hiervoor zal volledig afkomstig zijn van Nederlandse windmolens. 

“Met deze overeenkomst zetten we samen met Nuon een belangrijke stap aanvullend op onze doelstellingen om onze restaurants duurzamer te maken”, aldus director development real estate & construction Bas Klaassen van McDonald’s. Nederland is zich steeds verder aan het ontwikkelen als een duurzaam land met momenteel meer dan 22 duizend elektrische voertuigen. “Om alle Nederlanders elektrisch te kunnen laten rijden, is een goede infrastructuur met voldoende en goed bereikbare laadpunten essentieel”, laat directeur emobility Nederland Pieter van Ommeren van Nuon weten. “Daarin zetten Nuon en McDonald’s vandaag een geweldige stap.”

Foto ter illustratie van de samenwerking tussen Nuon en McDonald's.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!