Domino's mikt op bijna tienduizend nieuwe restaurants

Domino’s Pizza wil de komende zes jaar 9700 nieuwe winkels openen. Dat betekent dat de restaurantketen ernaar streeft met bijna zestig procent te groeien. Dat heeft de restaurantketen bekendgemaakt tijdens zijn jaarlijkse investeringsdag, schrijft het Amerikaanse vakblad Nation's Restaurant News.

De doelstelling is ambitieus, aangezien Domino’s de afgelopen zes jaar 5260 nieuwe winkels aan hun rijtje bestaande vestigingen toevoegde. Dit zou de aankomende jaren bijna een verdubbeling van die groei betekenen.

Het openen van de bijna tienduizend nieuwe vestigingen is niet Domino’s enige streven. De Amerikaanse retailer wil namelijk ook dat in 2025 de wereldwijde omzet is verdubbeld. Had de pizzaketen in 2017 nog een omzet van 12,25 miljard dollar, over zes jaar moet deze gegroeid zijn naar 25 miljard dollar. 

Domino’s Pizza bezit inmiddels meer dan vijftienduizend vestigingen in 89 landen. In Nederland zijn meer dan 260 restaurants te vinden. In de eerste helft van vorig jaar werd een recordaantal van 45 nieuwe vestigingen in Nederland en België geopend. Voor begin dit jaar staat een uitbreiding naar Luxemburg op de planning.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!