Miller & Monroe krijgt weer faillissementsaanvraag op zijn dak

Miller & Monroe krijgt weer faillissementsaanvraag op zijn dak

Meerdere schuldeisers van Vidrea Retail hebben het faillissement van het modebedrijf aangevraagd. Verschillende leveranciers en pandverhuurders zouden al maanden op hun geld wachten, schrijft het FD.

Een faillissementsaanvraag van Bierens Incasso Advocaten, dat namens twee leveranciers optreedt, wordt naar verwachting volgende maand behandeld. “Ik ben al twee jaar bezig voor verschillende cliënten om geld bij Vidrea te incasseren”, zegt advocaat Bart van Onna. Advocatenkantoor Elema heeft het faillissement aangevraagd vanwege huurachterstanden van Miller & Monroe-winkels in Emmen en Roden, maar die zaak is ingetrokken omdat eind vorige week alsnog werd betaald. Een andere rechtszaak van datzelfde kantoor dient in juni.

Een woordvoerder van Vidrea bevestigt dat nog een conflict met een verhuurder loopt. Die grijpt volgens hem regelmatig naar een faillissementsaanvraag om druk te zetten. Het bedrijf achter Miller & Monroe en Witteveen betaalt wekelijks voor ‘honderdduizenden euro’s’ aan rekeningen, benadrukt hij. “Dan kan het natuurlijk altijd zo zijn dat een aantal rekeningen niet binnen de betalingstermijn wordt betaald, maar daar zijn dan meestal redenen voor.” Schuldeisers beweren juist dat Vidrea pas betaalt nadat druk is uitgeoefend.

Een jaar geleden kreeg Vidrea Retail ook al eens te maken met een faillissementsaanvraag. Vastgoedbedrijven Tres Invest en Vastned zeiden toen meer dan een ton huur te goed te hebben. Nadat het verschuldigde bedrag werd betaald, werd de faillissementsaanvraag weer ingetrokken. 

Voor de Duitse tak van Vidrea, waar 170 winkels van Miller & Monroe onder vallen, werd begin deze maand uitstel van betaling aangevraagd. Ook daar klaagden leveranciers en verhuurders over betalingsachterstanden. Vidrea zelf liet daarop weten dat de problemen zijn veroorzaakt door overgenomen schuldclaims van crediteuren van Charles Vögele.

Reacties

Wat de woordvoerder zegt klopt inderdaad, Bierens Advocaten en in het bijzonder van Onna staat er bekend om dat ze direct over gaan tot een faillisementsaanvraag zonder eerst een titel te halen bij de rechtbank om zo mensen onder druk te zetten, zelfs als hun volledige vordering niet klopt...

Geplaatst door Jan van Doorn op 30 maart 2019 om 23:41

Laatste nieuws

RetailTrends