Leiden bereidt zich voor op mogelijk vertrek Hudson's Bay

Leiden bereidt zich voor op mogelijk vertrek Hudson's Bay

De gemeente Leiden houdt er rekening mee dat Hudson's Bay uit de stad vertrekt en probeert daarop in te spelen. Wethouder Yvonne van Delft heeft dat bevestigd na vragen van D66, schrijft het Leidsch Dagblad.

De Canadese winkelketen zit sinds september 2017 in Leiden. Het loopt niet storm in het voormalige V&D-pand aan de Aalmarkt, weet de krant. Ook met de andere veertien filialen in Nederland lijkt het niet echt goed te gaan. Het Duitse zakentijdschrift Wirtschaftswoche meldde in april dat het Duitse moederbedrijf Karstadt-Kaufhof overweegt ze te sluiten. De verliezen dreigen de komende jaren op te lopen tot een miljard euro, staat in interne documenten.

"Het is een prachtige winkel, maar we denken samen met het Centrummanagement wel na over de vraag: wat als het pand leeg komt te staan", zegt de Leidse wethouder. Het is haar nog niet gelukt om in contact te komen met de internationale leiding van Hudson's Bay.

De gemeenten Enschede en s'-Hertogenbosch laten desgevraagd weten dat ze de ontwikkelingen rond Hudson's Bay blijven volgen.

Reacties

Voor de winter zijn alle Hudson’s Bay uit Nederland vertrokken! Gelukkig is er volop werk voor alle personeelsleden.

Geplaatst door Hugo Vis op 13 mei 2019 om 10:19

Het is toch treurig dat de media iedere keer weer een aanleiding zoekt om een negatief stuk over Hudson's Bay te plaatsen. Wat is nu de toegevoegde waarde van bovenstaand item?

Geplaatst door Paul Arbeid op 13 mei 2019 om 11:15

een voordeel als ze weggaan de panden zijn keurig gerenoveerd , daar kan links als zowel rechts niks over zeggen, het bedrijf zelf.......?

Geplaatst door flip flap op 13 mei 2019 om 13:09

Het is jammer dat het niet gelukt is, maar een formule (misschien) ietsje luxer dan voormalig V en D, daar is geen markt meer voor. Daar hoef je ook geen Retail expert voor te zijn. Vanaf het begin loop je daar als een van de weinige rond bij een bezoek.

Geplaatst door Bert Ysfogel op 13 mei 2019 om 20:15

Dit is geen negatief verhaal dat op Hudson’s Bay is gericht, maar een uiting van bezorgdheid over de verdere ontwikkeling van het hele Aalmarkt project. Daarin speelde eerst V&D en nu Hudson’s een sleutelrol. Maar je moet Leiden kennen om dat in te zien! Tja, daar ben ik ook. Iet gerust op! Helaas zie ik bij Hudson’s Bay nog altijd weinig dynamiek. Heb de indruk dat het personeel ook geen antwoord krijgt!

Geplaatst door Reinder Koornstra op 14 mei 2019 om 12:58

Jammer, denk dat de oplossing is voor de stad Leiden: shop in shop. Etage of delen verhuren aan verschillende partijen. Primarkt, etc

Geplaatst door Bjorn Doorn op 12 september 2019 om 21:46

Laatste nieuws

RetailTrends