Gall & Gall bouwt winkels om: minder soorten wijn

Gall & Gall bouwt winkels om: minder soorten wijn

Alle zeshonderd winkels van Gall & Gall krijgen een nieuwe inrichting. Vooral de schappen met wijn ondergaan een metamorfose, meldt de slijterijketen.

De wijnen worden ingedeeld in twaalf smaakprofielen: zes voor rode wijn en zes voor witte wijn en rosé. De flessen worden voortaan liggend gepresenteerd. Inmiddels zijn tachtig winkels omgebouwd. Eind dit jaar moeten 220 filialen een nieuw jasje hebben gekregen. De andere winkels volgen volgend jaar.

In de aangepaste winkels vinden klanten zo'n 190 verschillende wijnen. Dat is beduidend minder dan voorheen. Volgens algemeen directeur Frances Franken-Mulder blijkt uit klantenonderzoek dat 'meer niet altijd beter is'. Gall & Gall had volgens haar zoveel wijnen dat klanten door de bomen het bos niet meer zagen. De overige 1800 wijnen zijn online verkrijgbaar.

Reacties

Laatste nieuws

Lees hier 15 toekomstverkenningen in retail

In een compleet vernieuwd jubileummagazine van RetailTrends vind je maar liefst vijftien toekomstverkenningen in de retail. Hoe ziet de supermarkt eruit in 2050? Hoe ver zijn we op het gebied van duurzaamheid en innovatie? Kennen we de consument van de toekomst eigenlijk? Lees het in RetailTrends.

RetailTrends