De nieuwe eigenaar van Blokker in België eist zes maanden gratis huur van de verhuurders. "Je werkt mee of je werkt niet mee. Zo niet, zie je vanzelf wat er gebeurt", zegt Dirk Bron in een gesprek met het FD.

Vorige week werd bekend dat Blokker uit België en Luxemburg verdwijnt. Bron koopt met zijn Dutch Retail Group de 123 winkels van Michiel Witteveen (Mirage Retail Group). De winkels worden omgebouwd en gaan verder als discountformule onder de naam Mega World. 

Vastgoedeigenaren kregen de brief met zijn eis maandag op de mat, zegt de Nederlandse ondernemer tegen de krant. Op de vraag of de situatie echt zo ernstig is dat de verhuurders moeten inleveren, zegt Bron: "Het moet voor míj. Waarom moet ik alle risico’s dragen, terwijl zij op hun stoel zitten en de huur vangen?" Volgens NRC gaf Mirage hem een bruidsschat mee voor het opvangen van toekomstige verliezen, zoals Witteveen geld meekreeg van de familie Blokker toen hij de keten kocht.

Het bedrijf van Bron krijgt het onbekende bedrag in delen overgemaakt. In ruil daarvoor belooft hij de 670 medewerkers van Blokker minstens een jaar in dienst te houden bij Mega World.