Nieuwe baas Blokker België eist zes maanden gratis huur

Nieuwe baas Blokker België eist zes maanden gratis huur

De nieuwe eigenaar van Blokker in België eist zes maanden gratis huur van de verhuurders. "Je werkt mee of je werkt niet mee. Zo niet, zie je vanzelf wat er gebeurt", zegt Dirk Bron in een gesprek met het FD.

Vorige week werd bekend dat Blokker uit België en Luxemburg verdwijnt. Bron koopt met zijn Dutch Retail Group de 123 winkels van Michiel Witteveen (Mirage Retail Group). De winkels worden omgebouwd en gaan verder als discountformule onder de naam Mega World. 

Vastgoedeigenaren kregen de brief met zijn eis maandag op de mat, zegt de Nederlandse ondernemer tegen de krant. Op de vraag of de situatie echt zo ernstig is dat de verhuurders moeten inleveren, zegt Bron: "Het moet voor míj. Waarom moet ik alle risico’s dragen, terwijl zij op hun stoel zitten en de huur vangen?" Volgens NRC gaf Mirage hem een bruidsschat mee voor het opvangen van toekomstige verliezen, zoals Witteveen geld meekreeg van de familie Blokker toen hij de keten kocht.

Het bedrijf van Bron krijgt het onbekende bedrag in delen overgemaakt. In ruil daarvoor belooft hij de 670 medewerkers van Blokker minstens een jaar in dienst te houden bij Mega World. 

Reacties 7


ad Mulders 25 feb, 10:35

Ik zou alle verhuurders adviseren zich te verenigen om zich te wapenen tegen dit soort praktijken.


Profectum Libertatem 25 feb, 11:15

Ik zou alle huurders adviseren zich te verenigen en de strijd zo te gaan strijden. Verhuurders bedienen zich veelal van verdeel en heers strategie waarbij een zogenaamde toplocatie een huursom rechtvaardigd en in praktijk blijkt dat de toplocatie een goed verhaal uit de jaren 80 en 90 is, maar werkelijk niets meer te maken heeft met de huidige status quo van de locaties. Kortom niet meer wegbrengen naar een stenenschuiver wat je niet kunt ophalen op basis van resultaten uit het verleden.


Jan de Reus 25 feb, 11:25

Helaas zijn de tijden veranderd, echter de botte bijl van Dirk Bron zal tegen hem keren. Zijn kostje is in deze al gekocht, verhuurders en personeel moeten maar afwachten. Met zijn resultaten uit het verleden zal het ook niet gaan....


Jelle N 25 feb, 11:51

Er is al zoveel gebeurd in Retail land. Niemand is meer te vertrouwen, en Jan met Pet is de LUL. Groetjes een Middestander.


Frits Vries 25 feb, 20:04

Zie telegraaf 25-02.
Deze Mister probeert 6 maanden gratis geld te scoren .geld veilig stellen.
En bankroet.


Helaas Pindakaas 25 feb, 22:50

Het gaat waanzinnig mega met die winkels. Blokker Nederland haalt de kerst waarschijnlijk niet...


Seb Seb 26 feb, 09:38

De eis die Dirk Bron heeft neergelegd is helemaal zo raar niet. Blokker is in België zwaar verwaarloosd. Meeste winkels hebben nog de inrichting uit de jaren 90 en hangen slechts met ducktape aan elkaar. De panden zelf zijn ook nauwelijks onderhouden, grauw en van categorie 'krot'.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!