Miss Etam-moeder reorganiseert en sluit winkels in België

Miss Etam-moeder reorganiseert en sluit winkels in België

Modegroep FNG, het moederbedrijf van onder meer Miss Etam, gaat haar Belgische activiteiten reorganiseren. Binnen de reorganisatie valt het sluiten van maximaal 47 winkels en 287 medewerkers kunnen hun baan verliezen. 

Van de 47 winkels zijn er dertig van de merken Brantano, Boutik by Brantano en Concept of Fashion. Alle zeventien winkels van Fred & Ginger en Ginger gaan dicht. Ook het hoofdkantoor in Mechelen wordt gereorganiseerd. Deze zogeheten intentie tot collectief ontslag zet 287 banen op de tocht. Dat is ongeveer 25 procent van het personeelsbestand van FNG in België. 

Het financiële resultaat over 2019 is de aanleiding voor de herstructurering. Vorig jaar leed het modeconcern een nettoverlies van 292,1 miljoen euro. FNG moet maatregelen nemen om zijn liquiditeit te kunnen verzekeren en zijn schuldenlast te reduceren. Deze reorganisatie moet daaraan bijdragen. 

"We begrijpen heel goed dat deze aankondiging hard aankomt bij onze medewerkers", zegt interimbestuurder Yves Pollé. "Deze maatregelen zijn moeilijk en pijnlijk, maar noodzakelijk om nieuwe financiële middelen voor de groep te vinden en het hoofd te bieden aan de huidige en toekomstige uitdagingen." Pollé werd begin deze maand aangesteld als opvolger van Dieter Penninckx, die na zeventien jaar opstapte.

Nederland blijft dit keer buiten schot. In oktober vorig jaar verdwenen er vijftig banen doordat alle kantooractiviteiten werden gecentreerd op één plek, op het kantoor in Diemen. In januari maakte FNG bekend dat alle winkels van Promiss en 38 filialen van Steps in Nederland dichtgaan. Dat is inmiddels gebeurd.

Lees ook: Wat is er aan de hand bij het moederbedrijf van Miss Etam?

Reacties 3


T A 22 jun, 10:21

De stekker kan er beter helemaal uitgetrokken worden bij Miss Etam!


Pieter J. 22 jun, 11:13

Nu zal Nederland snel volgen. Management heeft vele verkeerde keuzes gemaakt.


Bart DEBBAUT 22 jun, 11:29

Wanneer gaan banken stoppen met een tweesporenbeleid? Ketens als deze kunnen zich honderden miljoenen verlies permitteren, terwijl de gemiddelde zelfstandige retailer veel strenger wordt beoordeeld bij kredietaanvragen. #fail

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!