Action houdt een test met click & collect in vijf Belgische winkels. Klanten kunnen voortaan online producten reserveren en ze ophalen in de Action-filialen in Antwerpen, Deurne, Kontich, Mortsel en Wommelgem. 

In juni draaide Action al een pilot met click & collect in twee Franse winkels; de eerste keer dat de koopjesketen een stap richting e-commerce zette. Wie voor 17.00 uur een artikel reserveert, kan dat de volgende dag ophalen in de winkel op een zelfgekozen ophaalmoment. Het gaat om een beperkt deel van het assortiment dat deel uitmaakt van de proef. 

De pilot in Frankrijk had met name te maken met het coronavirus, liet een woordvoerder eerder weten. "Mocht er een tweede corona-uitbraak komen, dan zouden we met deze vorm van e-commerce toch de klanten blijven bedienen."

Dat lijkt ook in Frankrijk het geval. Zo laat Action aan RetailDetail weten dat de test in België niet betekent dat Action de service internationaal wil uitrollen. "Het heeft vooral een praktische achtergrond. Vanwege verscherpte coronamaatregelen in de Franse testregio vonden we het om logistieke redenen handiger en verstandiger de voorgenomen uitbreiding van de Franse tests te verschuiven naar België." De click & collect-mogelijkheden in de vijf winkels in België zouden dus voortborduren op de Franse tests. "Het zegt nog niets over een eventueel vervolg of zelfs een internationale uitrol."