Advertorial: Vanilia vertrouwt in piekperiode op snelheid en kwaliteit van freelance platform YoungOnes

Advertorial: Vanilia vertrouwt in piekperiode op snelheid en kwaliteit van freelance platform YoungOnes

Personeelsplanningen waren nog nooit zo onvoorspelbaar. Terwijl de winkelstraten leeglopen, stapelen de online orders zich verder op. De steeds veranderende maatregelen en het onverwachte coronaverzuim maken het nog eens extra uitdagend. Wat ga je doen: een tandje bij in het dc, of toch de service hooghouden in je winkels? 

Allebei, als het aan Vanilia ligt. Zij zijn in ieder geval op alle scenario’s voorbereid. “Door een flinke groei in onze online sales maken wij gebruik van YoungOnes freelancers in het dc, om ons daarbij te helpen”, zegt Nathaly van der Wees, sales manager bij Vanilia. “Maar ook klanten die in deze tijd besluiten om naar onze fysieke winkels te komen, verdienen die echte Vanilia-experience. Daarom is het van belang dat de kwaliteit en capaciteit in de winkels op orde zijn. Ook daarin biedt YoungOnes een mooie uitkomst.” 

De juiste merkbeleving
De flexibiliteit die Vanilia ervaart door de inzet van freelancers, is voor hen essentieel. Denk aan commerciële drukke momenten, maar ook het onvoorspelbare ziekteverzuim ten tijde van corona. “Juist nu wil je dat je ‘business as usual’ doordraait, en dat je snel kunt schakelen wanneer er uitdagingen zijn in de personeelsplanning”, zegt Nathaly. “Het is voor ons van belang om de klant centraal te blijven stellen en het servicelevel richting klanten te waarborgen. Bij YoungOnes hebben we onze eigen favorietenpool opgebouwd met freelancers die passen bij onze merkbeleving en ons service concept. Zo weten we zeker dat we altijd kunnen bouwen op de kwaliteit, en dat geeft ons rust.”

Zelf in de lead
Eigen regie over de werving is voor Nathaly de belangrijkste reden om freelancers via YoungOnes in te zetten. “Wanneer je als werkgever de kans hebt om de werving in eigen beheer te hebben, moet je die pakken. Ik weet zelf als geen ander welk profiel er bij ons merk en servicebeleving past. Dankzij YoungOnes ben ik zelf in de lead om die kwaliteit ook te waarborgen. Ik zie alle profielen van freelancers die zich aanmelden voor mijn klus en ik kan mijn eigen selectie maken. Geen recruiter die dat voor mij bepaalt, zoals bij een uitzendbureau. En ook nog eens op tijden dat het mij uitkomt. Als ik vannacht om 00:00 uur een dienst wil uitzetten voor morgen, dan kan dat.

Hoe sneller, hoe beter
En zelfs wanneer Nathaly besluit s’ avonds een klus te plaatsen voor de dag erna, kan ze reacties van freelancers verwachten. “Het valt me op dat hoe korter de tijd is tot de klus plaatsvindt, hoe beter freelancers weten of zij wel of niet kunnen. Twee weken vooruit plannen, wat bij het uitzendbureau vaak nodig was, is hier niet aan de orde. Als ik bijvoorbeeld over drie uur iemand nodig heb die helpt in het dc, vind ik 9 van de 10 keer een geschikte freelancer. Die snelheid past ook goed bij de YoungOnes doelgroep. Zij zijn een digitale generatie, alles moet snel gaan en concreet zijn. Ik denk dat het voor hen goed is dat het platform zo werkt, maar ook voor ons als opdrachtgever. Snel schakelen en zelf in de lead zijn als opdrachtgever is enorm waardevol, vooral nu. Ik adviseer andere werkgevers om geen concessie te doen op hun service richting de klant, en het gebruiksgemak van YoungOnes zelf te ervaren.”

Over YoungOnes
Freelance platform YoungOnes matcht actueel vraag en aanbod voor tijdelijke klussen, door freelancers en opdrachtgevers via het platform aan elkaar te verbinden. De tijdelijke dagklussen variëren van werken in de logistiek, bezorging, schoonmaak, retail en horeca tot de evenementenbranche. YoungOnes is eind 2017 ontstaan als tech-start-up uit het YoungCapital Fund en heeft inmiddels ruim 125.000 matches tussen opdrachtgevers en freelancers gemaakt.

www.youngones.nl 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!