Bever: ‘Schuld hoeft niet verder omlaag’

Met de recente financiële herstructurering is de schuldpositie van het concern achter Bever gezond. “Lager hoeft van mij niet”, aldus ceo Frederic Hufkens van moederbedrijf Yonderland.

Yonderland, tot voor kort A.S. Adventure Group, is door de herstructurering voor 45 procent in handen van banken gekomen. In ruil daarvoor is de schuld met 120 miljoen euro teruggebracht. “Onze schuld is vandaag lager dan in 2015, toen we door investeerder PAI werden gekocht”, zegt Hufkens. “Hij is nu duidelijk minder dan vier keer de ebitda, dat is heel gezond.”

Belangrijker nog dan de verlaging van het schuldbedrag vindt Hufkens de verlenging van de looptijd met vijf jaar. Dat geeft na het zware coronajaar veel lucht, al benadrukt Hufkens dat Bever nooit liquiditeitsproblemen heeft gehad. “Bovendien zijn we altijd winstgevend geweest, ook het afgelopen jaar. Zowel als groep, als in alle individuele landen.” Ook 2021 verwacht hij winstgevend af te sluiten.

De deal met de banken leverde ook een kapitaalinjectie van 25 miljoen euro op, geld dat het buitensportbedrijf volgens de ceo ‘eigenlijk niet nodig heeft’. Een specifieke bestemming voor het bedrag is er niet. De groep gaat door met zaken waarin de laatste jaren al veel werd geïnvesteerd, zoals het reloceren van winkels, IT en webfulfilment.

RetailTrends sprak behalve Frederic Hufkens ook met Albert Scholte, ceo van Bever. Lees hier hoe de buitensportketen zijn toekomst ziet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!