Victoria's Secret zelfstandig verder

Victoria's Secret zelfstandig verder

Lingeriemerk Victoria's Secret wordt een zelfstandig bedrijf. L Brands, waar het merk eerder onder viel, koppelt het onderdeel los van Bath & Body Works. Daarmee bestaat L Brands uit twee losstaande beursgenoteerde bedrijven.

L Brands was al enige tijd op zoek naar een nieuwe eigenaar voor Victoria's Secret, maar dat was tevergeefs. Er werd meer dan drie miljard dollar (2,5 miljard euro) voor het merk geboden. Dat is minder dan de vijf tot zeven miljard die L Brands denkt te verdienen met het afsplitsen van Victoria's Secret.

De stap werd in juli vorig jaar al aangekondigd. Destijds maakte het moederbedrijf al bekend te reorganiseren en 850 banen te schrappen. Ook sloot het tweehonderd winkels en lag de focus op het verhogen van de winstgevendheid. Aan het eind van 2020 waren de resultaten dan ook beter dan verwacht.

Het rommelde al een tijdje bij Victoria's Secret. Een overname door private-equitymaatschappij Sycamore liep vorig jaar op de klippen omdat de lingerieketen in strijd met de overnamevoorwaarden zou handelen. Ook kwam oprichter Leslie Wexner in opspraak door zijn banden met miljardair Jeffrey Epstein, die werd verdacht van kindermisbruik. 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!