Maaltijdboxenbedrijf Boerschappen wordt een coöperatie

Maaltijdboxenbedrijf Boerschappen wordt een coöperatie. Klanten, medewerkers, boeren en andere geïnteresseerden kunnen zo mede-eigenaar worden van het snelgroeiende bedrijf.

Boerschappen werd in 2013 in Breda opgericht door Stijn Markusse en Stéphanie Vellekoop. Met producten van tientallen kleinschalige boeren worden maaltijdboxen samengesteld. Klanten kunnen de boxen ophalen op dertig plaatsen of laten thuisbezorgen. Boerschappen heeft zo'n zestig medewerkers.

De omzet steeg de afgelopen twee jaar naar eigen zeggen met 500 procent tot ruim 7,3 miljoen euro. Om verder te groeien, spraken Markusse en Vellekoop met 'tientallen impact funds, investeringsfondsen en banken', maar dat voelde niet goed. Zo ging het zelfs over de rechten om het bedrijf te mogen verkopen.

Een coöperatie lijkt de twee de beste keuze. "Met aandeelhouders die niet enkel een commercieel belang hebben, maar de wereld ook een stukje mooier willen maken én achterlaten", zegt Markusse. "En bovendien samen met ons willen optrekken in onze missie om een voedselketen te maken die deugt voor iedereen die erin betrokken is."

Boerschappen wil de komende jaren veel investeren in een nieuw IT-platform, verdere mechanisering in het productieproces en versterking van het team. Het bedrijf mikt op een omzet van zo'n dertig miljoen euro in 2024.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!