Amazon kondigt lancering in België aan

Amazon kondigt lancering in België aan

Amazon lanceert ‘in de komende maanden’ een webshop in België: Amazon.com.be. Het is voor het eerst dat de webgigant officiële stappen zet in de livegang.

Hoewel de livegang van het platform nog op zich laat wachten, roept Amazon kleine en middelgrote verkopers in België al op zich voor te bereiden op de lancering. 

Tot op heden konden Belgische klanten alleen terecht via de Nederlandse, Duitse en Franse webshop. Belgen kunnen straks terecht bij ‘hun eigen’ webshop. “Of het nu gaat om het vinden van geweldige Sinterklaas- of kerstcadeaus, de Rode Duivelstrui, of om gewoon de maandelijkse voorraad wasmiddel te bestellen”, aldus countrymanager Eva Faict van de Belgische tak.

Hoewel het een logischere keuze zou zijn geweest, moet de webgigant het doen met de domeinnaam ‘Amazon.com.be’: Amazon.be is al bezet. De website is sinds 1999 in handen van het Belgische autoverzekeringsbedrijf Amazon Insurance. 

Reacties 1


Jor Lind 29 jul, 12:43

Verkoper geweest op Amazon.nl maar echt een drama . Slechte support, website totaal onoverzichtelijk. Begrijp niet dat deze shop het zo goed doet in Amerika, misschien gebrek aan beter?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!