Hoe kies je geschikte raamdecoratie voor jouw winkel?

Kom je pas net kijken in de detailhandel? Dan zal je al snel merken dat elke keuze die jij maakt, van invloed kan zijn op de hoeveelheid bezoekers. Het begint allemaal bij de basis. Hoe ziet de winkel eruit? Het is van belang om zo veel mogelijk mensen aan te trekken. Dat lukt alleen wanneer de etalage opvalt en de winkel een uitnodigende uitstraling bevat. Hierbij speelt de raamdecoratie ook een belangrijke rol. Maar hoe kies je geschikte raamdecoratie voor jouw winkel? Waar let je op? We zetten een aantal belangrijke punten op een rij.

Voldoende natuurlijk daglicht
Het laatste wat je wil is een bedompte sfeer binnen de winkel. Een winkel moet licht, open en vrolijk zijn. Op die manier nodigt het sneller uit om naar binnen te lopen. Hoe meer bezoekers je aantrekt, hoe groter de kans dat er ook dingen verkocht zullen worden. Daarom is het belangrijk dat de gordijnen niet het natuurlijke lichtinval in de weg staan. Wel moeten ze gebruikt kunnen worden om extreme warmte buiten de deur te houden en eventueel privacy te creëren in de vertrekken waar dat nodig is.
Let er tevens op dat je de raamdecoratie combineert met de juiste verlichting. Met name in kledingwinkels wil je dat de kleuren in de winkel namelijk zo levensecht mogelijk zijn. Zo voorkom je dat mensen met de verkeerde kleuren thuis zullen komen.

Kijk wat de concurrentie doet
Het kan ook slim zijn om eens de winkelstraat door te lopen en te ontdekken hoe het met de raamdecoratie bij jouw concurrenten is gesteld. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar hiermee doe je al snel de nodige inspiratie op. Natuurlijk hoef je hun ideeën niet klakkeloos over te nemen, maar het kan je wel de juiste richting op wijzen. Bepaal welke dingen je opvallen en wat je wel of juist niet leuk vindt.

Meet de raamdecoratie goed in
Je wil natuurlijk niet dat de raambekleding verkeerd valt. In winkels zien we al te vaak dat de raampartijen over bijzondere afmetingen beschikken. Afmetingen die in een gewoon woonhuis meestal niet te vinden zijn. Daarom zal je bijna altijd voor maatwerk moeten kiezen. Goed om te weten welke maten er dan doorgegeven moeten worden. Meet de raamdecoratie goed in en vraag eventueel om hulp aan een specialist. Meet liever iets te ruim in dan te krap. Een te groot gordijn kan eenvoudig ingekort worden, maar langer maken is vrijwel onmogelijk of in elk geval een stuk problematischer.

Denk ook aan extra zonwering
Door de enorme raampartijen kan het in winkelpanden vaak snel warm worden. Daarom is het belangrijk dat er ook over extra zonwering wordt nagedacht. Zo hou je het in de winkel zo koel mogelijk. Dat verhoogt niet alleen het comfort tijdens het winkelen, maar voorkomt ook nog eens een torenhoge energierekening door het aircogebruik gedurende de zomermaanden. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!