Wat is een slijterij zonder alcohol? Niks, zou je zeggen. Nix & Nix, om precies te zijn. Wim Boekema en Frederike de Groot willen hiermee de definitieve doorbraak van alcoholvrije alternatieven aanjagen.

 

Een drukke baan, kinderen, een sociaal leven. Veel mensen proberen al deze zaken zo goed mogelijk te combineren en het maximale uit hun week te halen. En dan helpt het niet mee als je ’s avonds regelmatig net iets te vaak je wijnglas bijvult. Die ervaring hebben ook Wim Boekema en Frederike de Groot en dat bracht hen op het idee van Nix & Nix: een alcoholvrije slijterij met kwalitatief goede alternatieven voor alle soorten alcoholische dranken. 


Na wat experimenteren met pop-upstores opende Nix & Nix een jaar geleden in Haarlem zijn eerste vaste winkel. Inmiddels zijn er nog drie bij gekomen: in Heerhugowaard, Amsterdam en Amersfoort. De startup zoekt locaties met veel traffic, vertelt het duo. “Wij zijn niet die slijterij in een wijkje waar de lokale buurt altijd zijn wijn komt halen. Daar is de categorie niet groot genoeg voor. We moeten daar zijn waar veel mensen ons kunnen...