Geen microplastics of ‘andere zooi', maar honderd procent natuurlijk. Daarvoor staat huidverzorgingsmerk Food for skin.


Smeer ik dat allemaal op mijn huid? Toen merkenbouwer Angela Ursem in de gaten had wat er in verzorgingsproducten zit, schrok ze zich een hoedje. Ze werd er zelfs boos van. Vooral vanwege de microplastics. “Die hoeven totaal niet aan producten te worden toegevoegd”, vertelt Ursem. “Het is een goedkoop vul- en smeermiddel, het heeft geen enkele functie voor de huid. Maar het brengt veel schade toe aan het milieu.” Dat moet toch anders kunnen, riep ze tegen haar zus Cathy – meer dan dertig jaar schoonheidsspecialiste. 


De twee besloten zelf het heft in handen te nemen. Wat ze wilden: iets dat zowel goed is voor de huid als voor het milieu. En ze kwamen, geïnspireerd door de biologische moestuin van hun moeder, al snel bij groenten uit. Of beter gezegd: bij de reststromen ervan. “Want we vinden dat voedingsmiddelen in eerste instantie bedoeld zijn om monden te voeden.” 


Samen met een formulator maakten ze er in het voorjaar...