Maak de meest duurzame nachtsnack ter wereld. Met die opdracht klopte de organisatie van muziekfestival Lowlands in 2018 aan bij chef-kok Pascal Labrie. En die was er snel uit. Muziek, vrienden, bier, gezelligheid? Daar hoort shoarma bij.

 

Maar ja, vlees. Dat is niet echt duurzaam. Labrie ontwikkelde daarom shoarma op basis van Nederlandse knolselderij. Vers pitabroodje eromheen, vegan knoflooksausje erover: smullen maar. En de plantaardige shoarma viel in de smaak. Nog geen week later hing de leiding van een ander festival aan de lijn: Into the great wide open op Vlieland. Kom maar hier met die foodtruck. 


Doen we, zei Labrie. Niet dat ‘ie over een foodtruck beschikte, maar een vriend wel. Karma Shoarma, later vanwege de inter nationale ambities omgedoopt in Karma Kebab, was geboren. En toen ging het snel. “Van twee festivals in 2018 naar veertig festivals in 2019”, vertelt Marcel van der Heijden. Hij kwam er in de zomer van 2019 als investeerder en marketingman bij. Later sloot ook Hidde Stolwijk zich aan, die bij Friesland Campina verantwoordelijk was voor de introductie...