Toch gek dat we steeds meer producten online bestellen en daar prijzen en reviews met elkaar vergelijken maar dat we voor contactlezen nog steeds voornamelijk naar de opticien gaan, vindt Wouter van Voorst. Hij lanceerde een abonnement voor daglenzen.

 

“Er hangt een grote semi-medische waas over contactlenzen, terwijl de aanschaf eigenlijk niet zo ingewikkeld is”, vindt Van Voorst. Hij ziet de frustratie bij zijn vrouw als ze verschillende keren terug moet naar de opticien voordat ze de juiste lenzen heeft, maar online geen alternatief vindt omdat ze daar ‘verdwaalde in de lenzenjungle’. Dat moet toch gemakkelijker kunnen. 


Van Voorst werkt op dat moment als zelfstandig marketingadviseur, nadat hij eerder bij Boldking als chief customer verantwoordelijk was voor de marketing en klantstrategie. Bij de abonnementsdienst voor onder meer scheermesjes had hij kennisgemaakt met de ins en outs van subscription commerce. En toen was één plus één twee: waarom is er niet een merk met één type lens, dat vanuit een abonnementsmodel werkt?

...