Van een topfunctie bij MediaMarkt Saturn naar een duurzaam kinderkledingmerk runnen: Barry van Ruiven doet het met zijn vrouw Kayleigh. “De cirkel is rond. Onze producten voor kinderen zorgen dat oceanen schoner worden en kinderen kunnen hierdoor genieten van schonere oceanen.”

 

Na zeventien jaar bij MediaMarkt Saturn vertrekt directeur Barry van Ruiven in 2019 bij het Duitse elektronicaconcern. “Het waren prachtige jaren maar het bedrijf werd zo groot dat ik alleen nog aan de vergadertafel zat. Daar werd ik niet gelukkig van.” 


Met zijn vrouw Kayleigh Ferrani van Ruiven en hun zoontje reist hij een tijdje de wereld over. Op het strand in Miami mijmert het stel over de volgende stap in hun carrière. Als de kleine Bass voor de zoveelste keer ingesmeerd moet worden besluiten ze een UV-werend shirt te kopen. Maar dat zag er niet uit, vertelt Ferrani van Ruiven. “Het liefst trek je die UV-werende kleding zo snel mogelijk weer uit. We vroegen ons af waarom er geen stijlvolle, comfortabele variant is, die kinderen ook kunnen dragen als je bijvoorbeeld ergens gaat...