De Bijenkorf blijft bij eindbod, staking dreigt

De Bijenkorf blijft bij eindbod, staking dreigt

Bij de Bijenkorf dreigt een staking. Vakbond FNV heeft de directie van de warenhuisketen een ultimatum gesteld.

Het bedrijf heeft tot dinsdagmiddag de tijd om in te gaan op de eis om de lonen met tien procent te verhogen. Gebeurt dat niet, dan leggen medewerkers volgens de FNV het werk neer. Ze voerden de afgelopen weken al actie tijdens de pauze. De huidige cao liep in juli af.

Medewerkers willen dat hun lonen voortaan meestijgen met de inflatie, zegt de FNV. "Zij eisen om te beginnen tien procent salaris erbij." Volgens de bond wil de Bijenkorf niet verdergaan dan zes procent: 3,5 procent in oktober, 2,5 procent in april volgend jaar. "Te weinig en te laat."

Volgens de bond verdienen medewerkers van de Bijenkorf over het algemeen net iets meer dan het minimumloon: elf à twaalf euro bruto per uur. Dat zou ook gelden voor mensen die al meer dan tien jaar in dienst zijn. De FNV vindt dat de lonen minimaal veertien euro per uur moeten bedragen.

Reactie de Bijenkorf
De warenhuisketen blijft bij het eindbod van zes procent, meldt een woordvoerster maandagmorgen aan RetailTrends. "De Bijenkorf kijkt naar de verminderde koopkracht als gevolg van de inflatie. De verwachte daling van de koopkracht ligt op 6,8 procent. Met een salarisverhoging van zes procent dragen we dus bij aan het repareren van het verwachte koopkrachtverlies."

Reacties 2


G Jansen 26 sep, 17:02

Ik hoop dat de Bijenkorf voet bij stuk houd!


Angelo Keja 30 sep, 10:20

De Bijenkorf gaat dit verliezen - en terecht

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!