Local Heroes stopt in Amsterdam; mogelijk doorstart

De Amsterdamse bezorgdienst Local Heroes stopt ermee. "Het ging onwijs goed, maar het lukt waarschijnlijk niet om er een rendabel verhaal van te maken", zegt oprichter Maarten Coumans tegen RetailTrends. Er wordt wel gewerkt aan een doorstart.

Coumans lanceerde het concept aan het begin van de coronacrisis in Amsterdam. Via de app van Local Heroes konden boodschappen worden besteld bij lokale ondernemers, zoals de bakker en de groenteboer. De boodschappen konden daarna worden opgehaald bij een pick-up point in de buitenlucht of thuisbezorgd worden door fietskoeriers.

De investeringen in software kunnen alleen worden terugverdiend als het model ook buiten Amsterdam wordt uitgerold. Dat blijkt lastig, zegt Coumans. Zo heeft het veel voeten in de aarde om pick-up points in de buitenlucht te realiseren. "Daarmee schaalt het niet op." In een e-mail aan de klanten in Amsterdam staat dat ze donderdag voorlopig voor het laatst kunnen bestellen. 

Local Heroes werkt aan een doorstart, waarbij er wordt ingezet op click & collect. Klanten kunnen dan bestellen via een QR-code en betalen via de telefoon. "Daar zit heel veel potentie", aldus Coumans. Hij wijst erop dat dit bij veel horecazaken al is ingevoerd en het zou volgens hem ook prima kunnen werken bij onder meer de bakker, de slager, de groenteboer en de boer. Voor het nieuwe model is minimaal 500 duizend euro nodig. Coumans verwacht dat hij dit bedrag weet binnen te slepen. 

In april vorig jaar haalde Local Heroes via het tv-programma Dragons' Den twee miljoen euro op. Eind 2020 staken drie familiefondsen al in totaal een miljoen euro in het bedrijf.

Reacties 1


Sylvia Evers 22 nov, 19:24

Het zou heel jammer zijn als Local Heroes definitief stopt !

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!