Lush wil betere winkelspreiding over Nederland 

Lush wil meer winkels openen in het noorden en oosten van Nederland. Het zwaartepunt ligt nu nadrukkelijk op de Randstad en mag volgens de cosmeticaketen meer verspreid worden over de rest van Nederland. 

Op dit moment heeft Lush tien winkels in Nederland, die naast Maastricht en Den Bosch allemaal gevestigd zijn in de Randstad. Daar mag volgens Carmen van Leth, retailmanager Nederland, meer spreiding in komen. In het oosten en noorden van het land zijn nog veel witte vlekken. “Vooral Groningen en Eindhoven zijn steden waar we veel interesse in hebben. Maar we openen niet zomaar een winkel: we willen een goede plek voor een eerlijke prijs. Eerder dan dat gaan we er niet naartoe.”

De webshop is steeds belangrijker geworden voor het cosmeticamerk. Lush ziet vooral een sterke synergie tussen e-commerce en fysieke winkels. “We zien dat een groot deel van de online bestellingen uit de regio’s komen waar we al winkels hebben. Mensen kennen ons dus vanuit de winkelstraat, en plaatsen daarna nog een order online.” Dit werkt volgens Van Leth ook de andere kant op: “Zoals in het noorden van het land, waar een significant deel van de bestellingen vandaan komt. En dus weten we heel goed: we moeten die kant op met een winkel.”

Carmen van Leth vertelt alles over de rol van Lush' community, fietsbezorging en mogelijkse samenwerkingen in dit interview met RetailTrends.

Reacties 1


Elise S 14 dec, 22:10

Open eerst maar in Breda!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!