Goosecraft gaat door zonder winkels 

Goosecraft gaat door zonder winkels 

Het Nederlandse modemerk Goosecraft gaat onder de nieuwe eigenaar Brandfarm door in een afgeslankte vorm, zonder fysieke winkels. De bestaande winkels in Amsterdam en Batavia Stad worden niet meer gebruikt als verkooppunt. 

Brandfarm is eigenaar van schoenenmerken als Tango en Yellow Cab, en maakte vorige week bekend het failliete Goosecraft over te nemen. Eigenaar Marc Mandemakers meldt aan Textilia dat de twee huidige winkels de komende maanden worden gebruikt als tijdelijke outletstores. Daarna gaan de deuren dicht. "Zelf retailen past niet bij ons bedrijf. Onze focus ligt meer op de wholesale.”

De webshop is sinds het faillissement uit de lucht. “We onderzoeken wel of we de webshop kunnen doorstarten, zelfstandig of met een partner.” 

Het bedrijf slankt ook af in het personeelsbestand, al is het nog niet bekend hoeveel van de 24 banen verdwijnen. Brandfarm voert hier op dit moment nog gesprekken over. “We gaan in elk geval verder met de vaste gezichten voor de branche op ontwerp, ontwikkeling en verkoop. Die afdelingen blijven in Amsterdam. Voor de wholesale verandert er dus weinig.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!