Ruzie om restaurantketen Happy Italy voor de rechter 

Ruzie om restaurantketen Happy Italy voor de rechter 

Daniël de Blok, oprichter van horecaketen Happy Italy, heeft meerdere rechtszaken aangespannen tegen zijn belangrijkste aandeelhouder. Investeringsmaatschappij Waterland is betrokken bij 3 huurgeschillen.

In 2021 sloot Daniël de Blok zich met horecaketen Happy Italy aan bij Restaurant Company Europe, waar ook formules als Loetje, Stan & Co en Beers & Barrels onder vallen. Investeringsmaatschappij Waterland had het grootste belang in de horecagroep, die tot 1 van de grootste van Nederland behoren. Met de deal zou Happy Italy fors kunnen groeien. 

Met de overname kreeg oprichter Daniël de Blok 9 procent aandeel in de horecagroep, en werd hij verhuurder van de Happy Italy-restaurants. Naar eigen zeggen werd hij sindsdien 'welbewust uitgeknepen' door de investeringsmaatschappij, schrijft het FD. 

5 restaurants
Sinds 2 jaar gaat het over en weer mis. Restaurant Company Europe betichtte De Blok van fraude met coronasteun. Aan de andere kant spelen er 3 geschillen over betaalachterstanden voor panden waar Happy Italy was gevestigd, in Kerkrade, Arnhem en Roermond. Daniël de Blok zegt stelselmatig te weinig huur te hebben ontvangen. Daardoor zag hij zich genoodzaakt de 3 filialen voor de rechter te slepen, en eist 600.000 euro aan achterstallige huur voor het restaurant in Roermond.

Het restaurant in Roermond is inmiddels gesloten. RCE wilde eerder al een faillissement voor de locatie aanvragen – wat De Blok verhinderde – en is van plan nog 5 extra locaties te sluiten. Tegen het FD zegt Waterland dat het niet slecht gaat met de horecaformule. 

Binnen 2 weken doet de rechtbank in Limburg uitspraak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!