Belgisch dc van Lidl wordt geblokkeerd 

Belgisch dc van Lidl wordt geblokkeerd 

Het grootste distributiecentrum van Lidl in België, in La Louvière, wordt woensdagochtend geblokkeerd door een externe actie van een socialistische vakbond. Het is nog niet bekend in hoeverre de distributie van de supermarktketen door de staking wordt beïnvloed.

De actie is georganiseerd door socialistische vakbond FGTB, naar aanleiding van onterecht ontslag van een medewerker. Een personeelslid, dat onderdeel was van de ondernemersraad, werd eerder deze week door Lidl ontslagen wegens 'insubordinatie'. Volgens de vakbond is het ontslag onterecht, en eist dat de werknemer onmiddellijk weer wordt aangenomen. 

Het is nog niet bekend hoe lang de actie gaat duren; volgens de vakbond ligt de bal nu bij de supermarktketen. "Ik kan op dit moment niets voorspellen over de gevolgen voor de distributie”, aldus de vakbond tegenover Belga. Lidl zegt daarentegen dat de eerste werkzaamheden in het dc inmiddels weer worden hervat.

In België kampen supermarkten al langer met stakingsacties. Vlak voor de feestdagen organiseerden vakbonden in het land al een nationale staking bij Lidl, waarna een deel van de 311 winkels gesloten bleef. In november werden er gestaakt in diverse dc's van Aldi, Colruyt en Delhaize.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!