Ook Plus legt vleesvervangers naast het vlees 

Ook Plus legt vleesvervangers naast het vlees 

Plus test vanaf deze week een nieuwe schapindeling, waarbij vleesvervangers in de koeling vlak naast de vleesproducten komen te liggen. De supermarktketen volgt daarmee het voorbeeld van branchegenoot Lidl, die het experiment vorig jaar lanceerde. 

In de proef wordt het vleesschap niet meer ingedeeld op de herkomst van het product, maar op het gebruik van de productsoort. Zo komen zowel dierlijke als plantaardige gehakt bij elkaar in het schap te liggen: van een aparte plantaardige afdeling wordt in de pilot geen gebruik meer gemaakt. 

De supermarktketen zegt te willen inspelen op de flexitariër, die met de nieuwe schapindeling wordt gestimuleerd om voor plantaardig te kiezen. "De consument kiest steeds vaker pas tijdens het doen van boodschappen wat er die dag op het menu staat. Met de nieuwe schapindeling spelen we in op gemak."

Lidl experimenteert sinds juni 2023 met een nieuwe schapindeling, waarin dierlijke en plantaardige producten naast elkaar liggen. De discounter heeft daarnaast de prijzen van vegetarische varianten verlaagd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!