Schuld Gaastra en SuperTrash-eigenaar minimaal 2 miljoen 

Schuld Gaastra en SuperTrash-eigenaar minimaal 2 miljoen 

Unlimited Footwear Group was in de jaren voor het faillissement zwaar verlieslatend. Vorig jaar belandde het tot bijna 25 miljoen euro in het rood.

De failliete Unlimited Footwear Group (UFG), eigenaar van modemerken als SuperTrash en Gaastra, laat een schuld van minimaal 2 miljoen euro na. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van curatoren Fred Froger en Hans Alberts. 

Het modebedrijf leed de afgelopen jaren miljoenenverliezen. Zo belandde UFG in 2021 bijna 14 miljoen euro in het rood. In de jaren die volgden, werden de cijfers alsmaar roder. Zo schreef UFG in 2022 meer dan 20 miljoen verlies. Vorig jaar liepen de verliezen op tot bijna 25 miljoen euro, zo staat te lezen in het verslag

Het concern heeft een schuld openstaan van 2,27 miljoen euro, waar vermoedelijk nog eens 160 duizend euro bij komt. De curatoren onderzoeken de komende maanden of UFG overige concurrerende crediteuren heeft.

Ten tijde van het faillissement had UFG 47 medewerkers in dienst, voor wie ontslag is aangevraagd. Van een doorstart is nog geen sprake.

Nubikk en Rehab
Unlimited Footwear Group werd op 29 februari failliet verklaard door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Het bedrijf voerde diverse schoenen- en modemerken onder eigen label, zoals Nubikk, Rehab, Bullboxer, Gaastra en SuperTrash. Nubikk wist buiten de val van het moederbedrijf te blijven en zich voor het faillissement af te splitsen. Rehab verzelfstandigde na het faillissement. 

Van de 3 overgebleven merken is alleen de webshop van SuperTrash nog bereikbaar. De webshops van Gaastra en Bullboxer zijn wel offline. 

Naast de eigen labels vallen ook G-Star Raw, Björn Borg, Gap, Lyle & Scott en Paul Frank onder het merkenportfolio van de groep, via licentieovereenkomsten. Het is nog niet bekend of deze merken worden geraakt door de financiële problemen van UFG.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!