Madaq vergroot footprint in Nederland

Madaq vergroot footprint in Nederland

Het chocolademerk opent een boutique in Haarlem en daarna onder meer een shop-in-shop in het House of Rituals in Amsterdam. Dat zegt oprichter Soufiane Mourabit tegen RetailTrends.   

Chocoladeretailer Madaq opent 4 nieuwe vestigingen in Nederland.  De eerste daarvan is een nieuwe boutique in Haarlem op 1 juni. Later dit jaar worden er nog minimaal 3 nieuwe vestigingen geopend, waaronder een shop-in-shop in het House of Rituals in Amsterdam. Dat zegt oprichter Soufiane Mourabit tegen RetailTrends. 

De opening van de boutique aan de Grote Houtstraat 97 in Haarlem ‘markeert een belangrijke stap in de voortdurende uitbreidingsstrategie’, aldus het chocolademerk dat handgemaakte chocolade- en ijsproducten met invloeden uit Noord-Afrika verkoopt. Mourabit zegt dit jaar nog ‘ten minste 3 boutiques’ te willen openen in Nederland. 

Na de opening van het filiaal in Haarlem, volgt ook een nieuwe vestiging in Roermond, een pop-up op station Utrecht Centraal en een shop-in-shop in het House of Rituals in Amsterdam. De openingsdata hiervan zijn nog niet definitief. “Ons doel is om Nederland, en daarna heel Europa, kennis te laten maken met de bijzondere smaken en producten van Madaq”, aldus Mourabit. 

Ook buiten Europa onderzoekt het merk mogelijkheden om uit te breiden, waaronder de Verenigde Arabische Emiraten en Japan, zo vertelde Mourabit vorig jaar aan RetailTrends. “Voor ons een hele mooie droom om waar te kunnen maken. Het zal niet van de een op andere dag gebeuren, maar binnen nu en 5 jaar moet het wel gerealiseerd zijn”, zei hij destijds.

Madaq werd opgericht in 2020. In 2022 opende de startup zijn eerste filiaal in Nijmegen, waarna een filiaal in Maastricht volgde afgelopen november.

Oprichter Soufiane Mourabit haalde nachten door in zijn keuken om tot een goed chocoladerecept te komen. Hij wist een merk neer te zetten waar Raymond Cloosterman (oprichter Rituals) groeigeld aan verstrekte. Lees hier hoe hij met Madaq een plekje verovert in de chocolademarkt.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!