Met handgemaakte bonbons, ijs, macarons in 12 smaken met invloeden uit Noord-Afrika wil Madaq – ‘smaak’ in het Berbers – betaalbare luxe bieden. Maar eigenlijk moeten de producten vooral voor verbinding zorgen, door ze met elkaar te delen.

 

Tijdens zijn studie forensisch onderzoek twijfelt Soufiane Mourabit of hij daar wel toekomst in ziet. Het liefst wil hij iets doen met gastvrijheid, waarbij hij de Marokkaanse cultuur kan samenbrengen met de Nederlandse.


In de weekenden verzorgt hij diners met zijn cateringbedrijf Madak. De vraag naar chocoladeproducten stijgt en Madaq – met een q – wordt geboren in 2020. Met Madaq biedt hij handgemaakte chocolade in intense smaken op basis van 100 procent natuurlijke ingrediënten; van gezouten karamel, mango en chilipeper tot witte perzik en muntthee. Het chocolademerk besteedt naar eigen zeggen veel aandacht aan het design en de presentatie van het assortiment.


Chocoladeboxen kunnen gepersonaliseerd worden met bijvoorbeeld een unieke boodschap. Daarnaast worden de geschenkverpakkingen tijdens diverse (religieuze) feestdagen aangepast om...