Appdate: Richt je hele huis in met Amazon

RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Amazon, Facebook en Liketoknow.it.

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Amazon, Facebook en Liketoknow.it.

Amazon
Amazon lanceert een nieuwe shoppingfunctie voor zijn app. De functie heet Room Decorator en doet denken aan de AR-tool van IKEA, waarmee gebruikers meubels en woondecoratie virtueel in hun huis kunnen plaatsen. Met de functie van Amazon kan de consument ook meerdere artikelen neerzetten om te zien of de items bij elkaar en in de ruimte passen. In 2017 rolde Amazon al AR View uit, maar daarmee kon je slechts één item tegelijk uitproberen. Daarnaast kunnen gebruikers van Room Decorator de producten direct in hun winkelmandje leggen, hun ingerichte 'kamers' opslaan voor later en de items afrekenen in de app. 

Facebook 
Facebook wil het makkelijker maken voor gebruikers om te winkelen en te verkopen via zijn app. Daarom test het bedrijf momenteel het nieuwe Facebook Shops-tabblad voor zijn app, ‘een nieuwe plek om bedrijven te ontdekken en producten te kopen binnen de Facebook-app’. Ook het afrekenen van de producten vindt plaats op de Shoppagina. Facebook test de nieuwe functie op dit moment alleen in de VS maar wil deze uiteindelijk wereldwijd uitrollen. Eerder lanceerde het bedrijf Instagram Shop, een vergelijkbare functie voor zijn dochterbedrijf.

Liketoknow.it
De 'grootste influencer-shoppingapp' Liketoknow.it breidt uit met videoshopping. Gebruikers van de app kunnen hun favoriete influencers volgen en de producten uit hun posts direct kopen. De app werkt nu samen met vijfduizend retailers, waaronder Walmart, Nike, Lululemon en Chanel, voor zijn nieuwe functie. Daarmee worden niet alleen foto's, maar ook video's van influencers aan gebruikers getoond. Net als bij de foto's zijn ook alle items uit de filmpjes shoppable. De app was de eerste helft van dit jaar goed voor vijfhonderd miljoen dollar aan verkochte modeitems.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen