Vakbonden boos op Mandemakers Groep

Vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond willen keuken- en meubelwinkelconcern De Mandemakers Groep voor de rechter slepen. Volgens de bonden weigert Mandemakers de in de cao afgesproken loonsverhoging van drie procent uit te betalen aan alle personeelsleden van het dochterbedrijf Brugman Keukens & Badkamers, zo meldde het Algemeen Dagblad vrijdag.

Volgens FNV-bestuurder Niels Suijker heeft De Mandemakers Groep de loonsverhoging, die voor iedereen geldt, prestatieafhankelijk gemaakt. Volgens hem beloofde het concern twee maanden geleden de loonsverhoging, die per 1 januari 2009 werd afgesproken, met ingang van juli te gaan betalen. Deze toezegging werd later echter weer ingetrokken. “In verreweg de meeste gevallen hebben ze de loonsverhoging niet betaald”, zegt de FNV-bestuurder.

Voor Suijker is de maat vol. “Als we niet binnen een week de toezegging krijgen dat de loonsverhoging per 1 augustus met terugwerkende kracht wordt uitbetaald, stappen we naar de rechter om naleving van de cao af te dwingen”, aldus Suijker. Bij De Mandemakers Groep werken ongeveer vijfduizend mensen, van wie zo'n 350 bij Brugman Keukens & Badkamers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!