't Verswarenhuys opent drie winkels

Foodformule ‘t Verswarenhuys wil dit jaar in Noord-Brabant drie winkels openen. De nieuwe keten van verswinkels hoopt op deze manier een fundament te leggen, waarna de formule via franchising door moet groeien. Volgens initiatiefnemer Ruud van Oers wordt het hiermee makkelijker om als formule overeind te blijven.

Volgens Van Oers is een snelle groei ‘vaak funest’ en is het logistiek gezien handig om de eerste drie vestigingen in de buurt te houden. “Later willen we de onderneming, in verschillende modules, over Nederland uitrollen”, aldus Van Oers in het Brabants Dagblad.

't Verswarenhuys is gebaseerd op de gelijknamige winkel die twee jaar geleden in Beek en Donk werd opgericht door de broers Jeroen en Roland van de Laarschot. De formule wil zich zowel met zijn concept als met zijn prijsniveau vestigen tussen de supermarkt en de speciaalzaak in, en richt zich voorlopig op dorpen met circa dertigduizend inwoners en op klanten ouder dan vijftig jaar.

Volgens Van Oers zijn de groeiende supermarkten zijn grootste concurrentie, maar heeft de klant in deze winkels ‘constant last van keuzestress’. “Ik geloof daarom dat het publiek verswinkels gaat omarmen. Wij zijn onderscheidend in aanbod en beleving. Natuurlijk zal de prijsbewuste consument blijven bestaan, maar zijn sentiment verschuift wel”, aldus de ondernemer.

De broers Van de Laarschot zullen verder gaan als franchisenemer van de keten. Daarnaast zal Roland van de Laarschot optreden als formulemanager.

Eerder: ‘t Verswarenhuys op drempel van uitrol

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!