Rivièra Maison brengt nieuw winkelconcept naar Nederland

Rivièra Maison opent nog dit jaar Gifts- & Home Accessories Stores in Nederland. Dit najaar moet een winkel openen in Amsterdam en Amstelveen, laat ceo Henk Teunissen weten in Het Financieele Dagblad.

In Hamburg opende de woonwinkelketen onlangs zijn eerste Gifts- & Home Accessories Store. In de winkel van honderd vierkante meter zijn uitsluitend cadeauartikelen en woonaccessoires te koop. Via tablets hebben klanten toegang tot de meubelcollectie.

De nieuwe formule maakt een snelle expansie mogelijk, zegt ceo Henk Teunissen. “Winkelruimten van dit formaat zijn veel gemakkelijker te vinden.” Daarnaast trekken de cadeauwinkels nieuwe klanten. “Een extra windlicht kopen mensen wel, maar niemand koopt zomaar een extra bank.”

Ook met zijn reguliere winkels zint de woonretailer op uitbreiding in Nederland. Dit jaar openen de deuren van een vestiging in Den Bosch en Zwolle staat voor 2015 op de planning. Voor Groningen is de keten nog op zoek naar een geschikte locatie.

Rivièra Maison is inmiddels bijna uitgegroeid tot een soortnaam, zei Teunissen eerder in FaceRetail. Zo is het woonmerk de op twee na meest gezochte zoeknaam op Marktplaats. Verkopers spreken op dat platform van een Rivièra Maison-stijl. “We hebben er hier ook wel over nagedacht om die tweedehands handel meer naar ons toe trekken”, aldus de ceo in het FD. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!