​WordPress koopt e-commerce plug-in

WordPress heeft de e-commerce plug-in WooCommerce gekocht om online verkopen via zijn platforms te faciliteren. WooCommerce wordt volgens WordPress door zeker zeshonderdduizend webwinkels gebruikt en heeft een geschat marktaandeel van ruim zeven procent.

WordPress was door de stijgende vraag naar specialistische e-commerceoplossingen van zijn gebruikers op zoek naar een manier om de ontwikkeling van zijn producten te versnellen. Oprichters Mark Forrester en Magnus Jepson kozen uiteindelijk voor een overname door Automattic, eigenaar van WordPress. Dit zorgt ervoor dat zij samen met de ontwikkelaar van de online omgeving door kunnen werken aan het optimaliseren van hun e-commerce plug-in.

WooCommerce rekent vooral kleine online retailers tot zijn klantenkring. De onderneming levert onder meer een gratis versie van zijn plug-in. Hiermee kunnen gebruikers een volledig werkende webwinkel creëren. Willen zij extra functionaliteiten, dan moeten zij hiervoor betalen. De basis van de software is echter open source.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!