'​Bezorgdiensten Uber komen moeilijk van de grond'

Uber kampt met flinke opstartproblemen bij het realiseren van zijn logistieke ambities. Dat meldt The Wall Street Journal.

Het taxibedrijf bezorgt via initiatieven als UberRush en UberEats onder meer kleding en food in steden als New York en Chigaco. Slechts zes retailers werken met de sameday delivery-service van Uber. Bij de aankondiging rekende Uber op 'tientallen' retailers.

Grote retailers kiezen echter vaak voor spelers die meer logistieke ervaring hebben. Een landelijke kledingketen wilde bijvoorbeeld via Uber sameday delivery aanbieden, maar haakte af omdat de onderneming zijn software niet kon koppelen aan die waarmee de retailer zijn voorraden inzichtelijk maakte. Als een klant bijvoorbeeld een shirt zou bestellen, kon Uber niet zien of het product in een bepaalde kleur of maat op voorraad was. Ook Apple en Starbucks besloten uiteindelijk niet met het taxibedrijf in zee te gaan.

Investeerders zien echter nog altijd potentie in de logistieke mogelijkheden van Uber. In de meest recente investeringsronde wist de partij 41 miljard dollar (36 miljard euro) op te halen. Inmiddels wordt gesproken over een nieuwe kapitaalinjectie. Die zal volgens ingewijden circa vijftig miljard dollar of meer opleveren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!