​Kalverstraat veruit duurste winkelstraat

Het kost in de Amsterdamse Kalverstraat drieduizend euro per jaar om een vierkante meter winkelruimte te huren. De straat is daarmee de duurste winkelstraat van Nederland en bijna twee keer zo duur als de nummer twee, de Rotterdamse Lijnbaan. Dat blijkt uit cijfers van Cushman & Wakefield.

Dat betekent dat een winkel van honderd vierkante meter in de Kalverstraat 25 duizend euro per maand kost. De Lijnbaan in Rotterdam volgt op ruime afstand. Een vierkante meter winkelruimte kost daar 1650 euro per jaar.

StraatHuurprijs per vierkante meter per jaar
1. Kalverstraat, Amsterdam3000 euro
2. Lijnbaan, Rotterdam
1650 euro
3. Lange Elisabethstraat, Utrecht1600 euro
4. Grote Straat, Maastricht1600 euro
5. Spuistraat, Den Haag1250 euro
6. Demer, Eindhoven1250 euro
7. Stadshart, Amstelveen1150 euro
8. Hooge Steenweg, Den Bosch1100 euro
9. Herestraat, Groningen1100 euro
10. Ketelstraat, Arnhem900 euro

De meeste straten uit de top-10 duurste winkelstraten zijn het afgelopen jaar minder duur geworden. Alleen in de Kalverstraat en het Stadshart in Amstelveen is de winkelhuur omhoog gegaan. In de Grote Straat in Maastricht bleef de prijs gelijk.

Vorige maand voorspelde Cushman & Wakefield al dat de winkelhuren op toplocaties omlaag zouden gaan. De vastgoedadviseur wees op de vele faillissementen in retail en de relatief kleine vraag naar winkelpanden vanuit Nederlandse retailers.

De Avenue des Champs Élysées in Parijs is de duurste winkelstraat van Europa. Een vierkante meter winkelruimte kost daar 13.255 euro per jaar. Wereldwijd gezien zijn alleen Upper Fifth Avenue in New York (33.812 euro per vierkante meter per jaar) en Causeway Bay in Hongkong (23.178 euro per vierkante meter per jaar) nog duurder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!