​Walmart voegt tech-teams samen

Walmart voegt zijn twee tech teams uit Arkansas en Silicon Valley samen om ontwikkelingen te versnellen. Dit schrijft het Amerikaanse Fortune.

De Amerikaanse winkelketen heeft momenteel twee tech-teams. Het team in Arkansas richt zich op ontwikkelingen voor in de fysieke vestigingen van de retailer, terwijl dat in Californië is gespecialiseerd in online oplossingen. Om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling van techoplossingen sneller verloopt, wil Walmart beide teams samenvoegen tot het Walmart Technology, een team dat bestaat uit achtduizend medewerkers.

Naast het sneller ontwikkelen en implementeren van techoplossingen, wil Walmart zijn offline en online activiteiten beter samenvoegen. De retailreus is in de afgelopen jaren opgeklommen tot de op twee na grootste online retailer in de Verenigde Staten. De groei van de e-commercetak is in het afgelopen jaar echter minder hard gegaan dan bij de concurrentie. Zo bleef de groei in het derde kwartaal van 2015 met tien procent achter ten opzichte van de groei van Amazon.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!