​Amazon: winst en meer dan 100 miljard dollar omzet

Amazon is vorig jaar voor het eerst door de grens van honderd miljard dollar aan omzet gegaan. In totaal werd er voor 107 miljard dollar verkocht, een groei van ruim twintig procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde jaarcijfers.

De Amerikaanse etailer laat verder weten 596 miljoen dollar winst te hebben gedraaid. In 2014 werd nog een verlies van 241 miljoen in de boeken geschreven. De meeste winst werd geboekt in het laatste kwartaal van het jaar: 482 miljoen dollar. Dat is de hoogste kwartaalwinst ooit voor het webwinkelbedrijf.

Desondanks liep de beurskoers van Amazon al snel met meer dan tien procent terug. Zowel de omzet als winst lag lager dan de verwachtingen van analisten.

Alibaba
Ook Alibaba maakte donderdag zijn kwartaalcijfers bekend. De Chinese concurrent van Amazon noteerde een omzetgroei van liefst 32 procent. In totaal werd er voor 34,5 miljard yuan (4,8 miljard euro) verkocht. De kwartaalwinst verdubbelde tegelijkertijd tot circa 12,5 miljard yuan.

Alibaba verkocht meer dan ooit tijdens Singles’ Day. Bovendien profiteerde de online retailer van zijn uitbreiding naar het platteland, waar in twaalfduizend dorpen computerposten zijn ingericht om potentiële kopers en verkopers van informatie en instructies te voorzien.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!