​Amazon helpt retailers bij prijsbepaling

​Amazon helpt retailers bij prijsbepaling

Webwinkelgigant Amazon heeft een automatiseringstool voor prijzen gelanceerd. De tool helpt online retailers in het automatisch meebewegen in prijzen met concurrenten.

De dienst heet Automate Pricing by Amazon en wordt momenteel getest door een beperkt aantal retailers. Volgens Amazon sluit de nieuwe tool aan bij het beeld dat prijs het belangrijkste verkoopargument is. Automate Pricing helpt retailers in het constant updaten van hun productprijzen. Hierdoor missen retailers nooit de boot en krijgen zij de kans om mee te gaan in de prijzenslag.

De tool maakt gebruik van een algoritme dat prijzen van retailers continu monitort. Retailers kunnen in het systeem per product aangeven wat de minimumverkoopprijs is zodat de tool de ruimte heeft om de prijs aan te passen aan die van de concurrentie. Zo is de prijs altijd actueel en concurrerend.

De tool roept gemengde gevoelens op bij retailers. Sommigen denken dat dit de ondergang van diverse winkels kan zijn. Zij kunnen immers niet constant mee in de prijzen die de grote webwinkels hanteren.

RetailTrends