​Voormalig USG-directeur wint softwarezaak

​Voormalig USG-directeur wint softwarezaak

JD Sports heeft een kort geding verloren van twee oud-werknemers van Unlimited Sports Group, de voormalige eigenaar van Aktiesport en Perry Sport. Zij zijn na het faillissement van het concern een nieuw softwarebureau gestart, dat volgens JD Sports inbreuk zou maken op zijn auteursrechten. De rechtbank in Rotterdam gaat daar echter niet in mee, zo blijkt uit een uitspraak die maandag is gepubliceerd.

Het kort geding draait om het bedrijf Retail Unity, dat door Peter Jansen en Peter Blom is opgericht. Jansen was tot het faillissement van USG directeur ICT, e-commerce en supplychain, terwijl Blom het computerprogramma OmnifyIT voor de sportketens ontwikkelde. De rechten op dat omnichannelsysteem zijn na het faillissement van USG gekocht door JD Sports.

De nieuwe eigenaar van Aktiesport en Perry Sport vond het opvallend dat de oud-werknemers binnen twee weken na hun vertrek een nieuw softwareproduct op de markt brachten. Zij hebben inmiddels meerdere vestigingen van Jeans Centre aangesloten op het programma, dat toeziet op het voorraadbeheer.

Het nieuwe programma is volgens Retail Unity echter kleiner dan het pakket dat voor Perry Sport en Aktiesport is ontwikkeld. Bovendien werkt het online, waar OmnifyIT aanpassing van de systemen en de hardware van een retailer vergt. Mede daarom acht de rechtbank het niet onmogelijk dat de oplossing in korte tijd op de markt is gebracht.

JD Sports eiste in het kort geding inzage in de data van Retail Unity, om vast te kunnen stellen of er sprake was van inbreuk op zijn eerder dit jaar verworven rechten. Het concern is nu echter veroordeeld tot het betalen van de proceskosten van Retail Unity, die op vijftienduizend euro zijn begroot.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!