​‘Kalverstraat krijgt er modewalhalla bij’

​‘Kalverstraat krijgt er modewalhalla bij’

Er zijn serieuze plannen om het pand van de Kas Bank om te bouwen tot een exclusieve toplocatie voor een modeketen. De ingang van het twaalfduizend vierkante meter tellende gebouw zou aan de Kalverstraat kunnen komen te liggen. Dat zegt directeur-eigenaar Lesley Bamberger van vastgoedbedrijf Kroonenberg Groep in De Telegraaf.

Kroonenberg Groep is sinds kort eigenaar van het hoofdkantoor van de Kas Bank, dat aan de Nieuwezijds Voorburgwal is gevestigd. Aan de achterkant grenst het gebouw aan winkels met een ingang aan de Kalverstraat. Een deel daarvan is al in handen van het vastgoedbedrijf, dat de Kas Bank met de drukke winkelstraat kan verbinden door een of meerdere panden door te trekken.

Het bestemmingsplan van de Kas Bank staat zowel een kantoor al winkel toe. Kroonenberg Groep is op zoek naar een formule die ook iets met de Kalverstraat doet. Er zouden zich al langer grote internationale modeketens bij het bedrijf melden, waaronder de Japanse kledingketen Uniqlo. “Het is mijn drive om dat te laten lukken, maar er wordt gesproken met diverse partijen”, aldus Bamberger.

Kroonenberg Groep is in ieder geval niet voornemens om het gebouw om te toveren tot een winkelcentrum, zoals Magna Plaza of de Kalvertoren. Eerder werd een ander filiaal van de Kas Bank in de Spuistraat al verbouwd tot hotel, waar onder meer RetailRookie X Bank onderdeel van uitmaakt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends