​Starbucks komt met chatbot-barista

​Starbucks komt met chatbot-barista

Starbucks maakt het klanten begin volgend jaar mogelijk te bestellen via een chatbot. Onder de noemer My Starbucks Barista wordt de optie geïntegreerd in de app van de koffieketen.

Gebruikers van de app kunnen een bestelling plaatsen met zowel een tekstbericht als hun stem. De chatbot kan de context herkennen en op basis daarvan vervolgvragen stellen. Het systeem werkt naar eigen zeggen ‘ongeëvenaard snel en gemakkelijk’. Starbucks verwacht dat de service de klantloyaliteit- en betrokkenheid verhoogt. De app wordt eerst in een gelimiteerde betaversie geïntroduceerd voor iOS en later in 2017 ook voor Android.

Starbucks presenteerde de nieuwe besteloptie tijdens een investeerdersdag. Daar maakte de retailer verder bekend één-op-één personalisatie in e-mails en de app uit te breiden. Tot nu toe hebben gepersonaliseerde beloningen in e-mails al een verdubbeling van de respons opgeleverd ten opzichte van eerdere campagnes. Begin volgend jaar wordt het gepersonaliseerde aanbod uitgebreid met aanbevelingen voor toevoegingen tijdens een mobiele bestelling.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!