​Koffiewinkel vervangt barista door robot

​Koffiewinkel vervangt barista door robot

Cafe X heeft een kiosk geopend in San Francisco waar koffie wordt geschonken door een robot. Klanten kunnen hun order plaatsen via de aanwezige tablets, of hun eigen smartphone.

De orders worden ter plekke door een robot achter glas uitgevoerd. In de kiosk staan twee espressoapparaten, die door de robotarm worden bediend. Klanten krijgen een tekstbericht met een viercijferige code als de koffie gereed is. Volgens oprichter Henry Hu is het een antwoord op de lange wachttijden voor het afhalen bij reguliere koffiezaken, vertelt hij tegenover TechCrunch.

De koffiewinkel bevindt zich in het winkelcentrum Metreon in San Francisco. Het concept heeft veel weg van foodrestaurant Eatsa, dat eerder al zijn deuren in de Amerikaanse stad opende. Eatsa laat klanten eveneens hun bestellingen plaatsen en betalen via hun smartphone of een instore tablet. De retailer werkt met een geautomatiseerd pick-up systeem dat de producten in speciale kluisjes plaatst. Zodra een maaltijd klaar is, verandert de deur van de kluis in een afbeelding van het voedsel. De klant kan zijn bestelling eruit halen wanneer hij dat wil.

Bekijk een video van de robotkiosk op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!