​Adidas laat robot trui breien

​Adidas laat robot trui breien

Adidas heeft in Bikini Berlin drie maanden een pop-up store gehad waar klanten hun eigen trui konden ontwerpen. Die werd vervolgens binnen enkele uren gebreid door een robot, schrijft Reuters.

De klant kreeg in de ‘Knit for You’-winkel in een donkere ruimte verschillende patronen op zijn borst geprojecteerd. Hij kon vervolgens zijn favoriete patroon kiezen en de kleur bepalen. Daarna konden klanten een standaardmaat kiezen voor een trui of hun lichaam laten scannen, voor de optimale maat. Een machine 3D-breit de trui daarna binnen vier uur in de winkel. De pop-up store was vanaf december tot en met 11 maart geopend.

De winkel verkocht volgens een woordvoerder tot tien van deze truien op drukke dagen. De Knit for You-winkel is onderdeel van een onderzoeksproject, dat gesteund wordt door de Duitse regering. Adidas wil vijftig procent van zijn producten tegen 2020 sneller geproduceerd hebben. Daarmee moet het percentage producten dat tegen de volledige prijs wordt verkocht toenemen tot zeventig procent, tegenover minder dan de helft nu.

Bekijk de Knit for You-winkel van Adidas op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!