‘Oprichters willen Bugaboo verkopen’

‘Oprichters willen Bugaboo verkopen’

De gebrouilleerde Bugaboo-oprichters Max Barenbrug en Eduard Zanen zetten het kinderwagenbedrijf in de etalage. De verkoop moet tweehonderd miljoen euro opleveren, schrijft Het Financieele Dagblad.

Rabobank zou het mandaat voor de verkoop hebben gewonnen van Rothschild en KPMG. Bugaboo zou na de zomer verkocht moeten worden. Daarmee moet een einde komen aan de impasse waarin de kinderwagenverkoper terechtkwam door een ruzie tussen Barenbrug en Zanen.

Zanen wilde dat Barenbrug de helft van zijn aandelen aan een derde zou verkopen, zoals hij vijf jaar geleden in een overeenkomst had vastgelegd. Toen hij dat niet deed, wilde Zanen hem daar via de rechter toe dwingen op straffe van een dwangsom van tien miljoen euro. Ruzies over de bedrijfsvoering gaven daartoe de aanleiding. Zo zou Barenbrug zich met de dagelijkse leiding van Bugaboo bemoeien, terwijl hij daar geen formele functie meer heeft.

Bugaboo ontstond in 1999 uit een afstudeerproject van Barenburg. Het merk wordt inmiddels in vijftig landen verkocht en is goed voor een jaaromzet van ruim 150 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van zo’n twintig miljoen euro.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!