De Buren lanceert open netwerk van pakjesautomaten in België

De Buren lanceert open netwerk van pakjesautomaten in België

Afhaalcentrum de Buren opent samen met bpost een netwerk van pakjesautomaten in België. Onder de naam Cubee worden automaten geplaatst waarmee consumenten pakketten kunnen afhalen, verzenden of retourneren.

Bpost nam vorig jaar een substantieel belang in het Nederlandse afhaalcentrum. Daarbij werd de ambitie uitgesproken om bij onze zuiderburen door te groeien tot vijfhonderd afhaalpunten. De Buren telt al zo’n vijftig locaties in Nederland, terwijl bpost meer dan 150 pakjesautomaten in België heeft.

De pakjesautomaten van bpost zijn inmiddels omgebouwd naar Cubee. Het grote verschil is dat Cubee naar eigen zeggen een open en onafhankelijk netwerk is, waar ook andere logistieke partners als DPD en GLS gebruik van maken. Cubee wil eind 2018 over meer dan 450 automaten in België beschikken.

Met het open netwerk wordt ingespeeld op de wensen van retailers en online shoppers, stelt ceo Koen Van Gerven van bpost. Iemand die een bestelling online plaatst en Cubee als leveringsmethode selecteert, krijgt per mail of sms een code toegestuurd waarmee een kluis van de pakjesautomaat kan worden geopend. Daarnaast is Cubee te gebruiken voor het verzenden of retourneren van pakketten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends