'Hudson's Bay zegt huur pand Haarlem op'

'Hudson's Bay zegt huur pand Haarlem op'

Hudson's Bay heeft de huur van het pand in Haarlem opgezegd, meldt zakenblad Quote op basis van anonieme bronnen. Een woordvoerder van het Canadese warenhuisconcern wil niet op de zaak ingaan en dat geldt ook voor verhuurder ASR.

Hudson's Bay zit sinds april in het pand aan de Grote Houtstraat, het voormalige onderkomen van V&D. Er ging een ingrijpende verbouwing aan vooraf. 

Het gaat niet goed met de warenhuizen van Hudson's Bay in Nederland, erkende het bedrijf vorige week. Een financieel adviseur onderzoekt hoe kosten kunnen worden bespaard. Sluiting van winkels wordt niet uitgesloten. Het is maar de vraag hoe snel winkels dicht kunnen, want Hudson's Bay zou veelal jarenlange huurcontracten hebben afgesloten. Dat zou ook voor het pand in Haarlem gelden.

Reacties 4


M. van Breugel 20 jun, 11:11

Ik denk dat dit 1e proef op de som is om te kijken in hoeverre ze een gecontroleerd faillissement kunnen gaan inzetten......


Hugo Vis 20 jun, 12:08

U heeft het helemaal bij het rechte eind!


T J 20 jun, 20:17

De stekker gaat uit alle filialen!


hans van klink 4 sep, 18:43

In 1990 startte ik als directeur van Verzorgingshuis De Beuk, met de ondankbare taak dit huis te sluiten. Maar, niet getreurd, ik mocht ook een gloednieuw en modern woonzorgcentrum op- en inrichten. Ik had hier een naam voor bedacht. Daar kom ik zo op terug.
Men besloot 'de buurt' suggesties te vragen voor de naamgeving van dit woonzorgcentrum, gelegen midden in de wijk Rozenprieel, en (u raad het al) het werd 'De Roos'. En bestaat nog steeds onder die naam. De door mij bedachte naam ging het -helaas- niet worden.
De naam die ik voordroeg bedacht ik met een heel specifieke reden. We 'ontwierpen' (samen met Pré wonen) 'levensloopbestendige woningen', en nieuw was (toen, 1996) het creëren van een wijkvoorziening. Zodoende kon je ouderen veilig laten wonen, ouderen ouder laten worden, desnoods dement; en was je geheel 'voorzienend' in dagbesteding, maaltijden voor in- en externen, creatieve bezigheden, gezelschap EN goede zorg. We voorzagen toen ook in 'thuiszorg in de wijk' vanuit De Roos. Ik wilde ook 'jong' naar binnen halen. Een créche. Desnoods studentenhuis-vesting. Daar kreeg ik de handen niet voor op elkaar. Wél lukte het om in samenwerking met Philadelphia een hele 'galerij' (zes woningen) toe te kennen aan mensen uit hun doelgroep: verstandelijk beperkten.
Het werd een succes (daar is helaas volgens mij wel wat op ingeboet de laatste jaren) maar om dat 'nieuwe denken' ook terug te laten komen in de naamgeving van het complex stelde ik voor het de naam 'De Binnenstad' te geven. (een stad in de stad)
Dat werd het dus niet. En, of ik wilde of niet, daar had ik me natuurlijk bij neer te leggen.
En nu krijg ik ineens een brainwave!
Vee en Dee....Hudsons Bay (een kreupelrijm) en straks een monumentaal mooi, groot, leeg gebouw in het Centrum van Haarlem.
Daar is hij weer: Mijn BINNENSTAD.
Gemeente, vastgoedontwikkelaar, zorgaanbieder, projectontwikkelaar... zullen we MORGEN om de tafel gaan zitten?
Zie het voor je: de geliefde horecagelegenheid 'met uitzicht' blijft natuurlijk zitten waar hij zit, maar krijgt er wel een functie bij: concurrerend cateren voor 'de toekomstige inwoners'.
Zorgondernemer: jou 'thuiszorgconcept' maar dan wel op één plek, dus superefficiënt en goedkoop.
Vastgoedontwikkelaar, gemeente: we maken er een 'stad in de stad' van! Dus met 'doelgroepers' (ouderen, zorgbehoevenden, begeleidingbehoevenden, anderen) EN 'gewone mensen' (met nabuurschap) door elkaar!
Een crèche erbij, een randje studentenhuisvesting (korting op je huur als je sociale plichten vervult) en een handjevol gewone huurders.
Alles keurig verdeeld over vijf verdiepingen; want natuurlijk gaan we 'beneden' gebruiken voor wijkgerichte activiteiten en winkeltjes.
Oké, oké, niet mijn idee 'pikken', laten we het er gauw over gaan hebben. Wie is VOOR?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!